REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

resadiyehaber.net

REKLAM ALANI

(980x100px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

MHP Reşadiye ilçe kongresi yaklaşırken yeni Başkan adayı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
MHP Reşadiye ilçe kongresi yaklaşırken yeni Başkan adayı
Reşadiye Haberden( info@resadiyehaber.net )
15 Ağustos 2020 - 12:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Mİlliyetçi Hareket Partisi Reşadiye İlçe kongresine bir hafta kaldı.23 Ağustos günü kongre yapılacak.
Kongre öncesinde son durum ney, kulislerde neler konuşuluyor?
MHP Reşadiye’de tabanı olan ve Ak Partiden sonra en çok oy alan ikinci parti konumunda.Geçmişten bu güne kadar bu varlığını hep koruyor.1994 yerel seçimlerinde Dursun Özer’le birlikte Belediye başkanlığını kazanarak büyük bir başarı gösterdi.O seçimle birlikte var olan tabanını daha da büyüterek, her seçimin iddialı partisi oldu. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde bu defa Rafet Erdem’le zirve yaptı.Yerel seçimlerdeki bu başarısını her dönem İl Genel meclisine üye göndererek Reşadiye’de hep varız ve güçlüyüz mesajını verdi.Son yerel seçimlerde beklediği oyu alamadı.Burada stratejik hatalar yapılmış olabilir.Reşadiye’de yerelde kim aday olursa olsun bin oyla seçim yarışına başlıyor.

MHP gibi Reşadiye siyasetinde var olan bir partinin kongresi de elbette dikkatleri üzerine çekiyor.
Kongrenin yapılacağı tarih belli olduğunda, Türkiye genelinde olacağı gibi, Reşadiye’de de tek aday tek liste ile kongreye gidileceği belli olmuştu.Mevcut ilçe başkanı Mehmet Demir’le yola devam edileceği konuşuluyordu.Güçlendirilmiş bir yönetimle mevcut ilçe başkanı tekrar aday olacaktı.Bir hafta öncesine kadar durum bu iken, son birkaç gündür Erol Şimşek’inde aday olmak istediği ve bu yönde çalışmalar yaptığı kamuoyu ile paylaşıldı.

Erol Şimşek, halen Belediye Meclis üyesi.Bir önceki dönemde ilçe başkanı idi.Görev süresi dolmadan istifa etti veya ettirildi.Bu konu henüz açıklığa kavuşmadı.Ancak kendisi MHP ile bağını kesmedi.2019 seçimlerinde ikinci sıradan Meclis üyesi adayı oldu.
Bu aday yapılması o günkü yönetimin ,Erol başkana iade-i itibarı olarak mı değerlendirilmeli, yoksa zor olan bir seçimde güçlü bir isimden yardım almak olarak mı? Onun değerlendirmesini yönetim mutlaka yapmıştır.
Görünen o ki Erol Başkan, görevi bırakma sürecinde kendisine yanlış yapıldığını düşünüyor ve ilçe başkanı olarak tekrar sahalara dönerek, Reşadiye siyasetine yön verenlerden olmak istiyor.

MHP Belediye Meclis üyeleri Erol başkanın adaylığını destekliyorlar.Milletvekili Yücel Bulut’la buluşarak adaylık konusunda destek istemek amacıyla görüştüler.Vekil’in destek verip vermediğini birkaç gün içerisinde hepimiz
göreceğiz.

Gelelim mevcut Başkan Mehmet Demir’in durumuna.Başkan kendisinin aday olup, Başkan olacağına inanıyor ve yönetim kurulu listesini hazırlıyor.Duyduğumuz kadarıyla çok geniş kapsamlı görüşmeler ve istişareler yapıyor.Güçlü bir yönetimle yoluna devam etmek istiyor.Erol başkanın aday olarak çıkması mutlaka onun içinde süpriz olmuştur.Vekil Yücel Bulut’la o da görüşerek desteklerini bekliyor.

MHP Reşadiye ilçenin bu dönem farkı bir özelliği var.Mevcut İl Başkanı Ömer Çetin Reşadiye’li.Ülkü ocakları başkanı Reşadiye’li.Tokat’ta MHP siyasetine yön veren bu iki ismin Reşadiye’li olması Reşadiye’liler içinde bir gurur kaynağı.

İl Başkanı Ömer Çetin, elbetteki kendi ilçesi olması dolayısıyla buradaki gelişmeleri yakından takip ediyor.Aday olmak isteyen her iki isimde mutlaka İl Başkanlarının icazetini almak zorundalar.İl başkanına rağmen, hiç bir partide aday olunamıyor.İl başkanı, Vekil noktasında Genel merkez birinci öncelikli olarak İl başkanının görüşüne göre hareket eder.Bunun mutlaka istisnaları vardır.Ancak MHP gibi ideoloji partisinde teşkilat her zaman öndedir.
Reşadiye ilçe Başkanlığı konusunda ortak bir adayda birleşecekler ve seçime tek liste ile gireceklerdir.

Kongre için son bir haftaya girildi.Görüntüye göre bu hafta MHP karar vericileri zorlu bir gündem yaşayacaklar.Kulisler hareketli geçecek.

MHP ilçe kongresi ilçemize ve partililere hayırlı olsun.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.